Afbeelding
fietsen hoogmolen

Fietsen

Fietsroutes in de omgeving van de Hoogmolen

fietsroutes
Fietstocht langs 10 historische watermolens

Fiets langs klaterende watermolens in de idyllische valleien van de Abeek, Bosbeek en Itterbeek. Bossen, vennen en zandduinen vervolledigen het decor. Pauzeer voor een lichte lunch, een verfrissende bierdegustatie of een heerlijk diner bij de lokale horeca. (44 km)

Klik hier voor meer info
Fietsen door de bomen4
Fietsen door de Bomen

'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland ligt aan knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk in natuurgebied van het Pijnven, wat dan weer deel uitmaakt van het dichte boslandschap van Nationaal Park Bosland. 

Klik hier voor meer informatie
Fietsen door het Water2
'Fietsen door het Water' in Bokrijk

'Fietsen door het Water' in Bokrijk is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. Het fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de magie van deze plek gevoeld.

Klik hier voor meer informatie
brueghel route
Bruegelfietsroute

Op deze fietstocht ontdek je waar de schilder zijn inspiratie haalde. 8 reproducties van zijn hand kan je onderweg bewonderen. Het parcours voert je door de Peerse bossen, langs verschillende boerderijen en geklasseerde hoeves, schilderachtige vergezichten en landelijke decors. (25 – 39 km)

Klik hier voor meer info
duinengordel
Duinengordel fietsroute

Spot de Commanderij van de Duitse ridderorde en de eeuwenoude Sint-Gertrudiskerk. Even verderop rij je het natuurgebied Duinengordel binnen. Daarna fiets je door de Itterbeekvallei en passeer je het Sint-Hubertuskerkje in Neerglabbeek dat dateert uit de 13e eeuw. (34 km

Klik hier voor meer info
fietsen hoogmolen
De Ronde van Oudsbergen

Spring in het zadel voor de Ronde van Oudsbergen, want nergens in Vlaanderen vind je natuur met zoveel variatie. Levendige beekvalleien, uitgestrekte bossen, gouden landduinen, diepblauwe vennen en de paarse heide in bloei. (61 km)

Klik hier voor meer info
Hoeveweelde route
Hoeveweelde

Hoeveweelde leidt je langs de mooiste plekjes en de fraaiste staaltjes van de Peerse landbouw. Niet alleen voor de geroutineerde fietser of verenigingen, maar ook voor gezinnen en scholen is deze route een unieke manier om op een educatieve manier kennis te maken met de landbouw. De route start aan Breugelhoeve (Weyerstraat 1, Peer) (23km)

Klik hier voor meer info

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van al onze eigen activiteiten, nieuwe publicaties en promoties.
Ik aanvaard de privacy policy