Afbeelding
wandelen-hoogmolen

Wandelroutes in de omgeving van de Hoogmolen

abeekvallei
Abeekvalei

Laat je verrassen door het idyllisch decor van broekbossen, vijvers en hooilanden in een natuurgebied van 180 hectare. De gele dotterbloemen en witte klaverzuring maken het moerasplaatje compleet terwijl een iglo van groeiend wilgenvlechtwerk een natuurlijke rustplaats biedt

Klik hier voor meer info
Duinengordel
De Duinengordel

De Duinengordel telt 3 bewegwijzerde wandelgebieden. Elk met een eigenheid, maar alle drie even bijzonder. Stap gretig door het mulle zand en beklim de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Of bezoek Ophovenderheide (Donderslag) en blaas even uit aan een natuurlijk regenwaterven. Heb je eerder zin in een stevige kuitenbijter? Kies dan voor het pittige Solterheide!

Klik hier voor meer info
hoksent-molhem-wandelen
Hoksent-Molhem

Een uniek natuurgebied in de vallei van de Dommel, waar je naar hartenlust kan genieten van een quasi onbewoond stukje groen waar rust en stilte heerst.

Klik hier voor meer info
resterheide-wandelen
Resterheide

Ontdek het brongebied van de Zwarte Beek en de Bollissenbeek (een zijrivier van de Dommel). De wandelpaden in dit veelzijdige gebied leiden je langs vijvers, naald- en loofbossen, natuurakkers en typische landbouwlandschappen.

Klik hier voor meer info